Resepti

Omenacrumble eli omenapaistos

Jaana Kankaanpää
Omenoiden päälle kypsynyt rapea, kaurainen crumble tekee tästä jälkiruuasta erityisen herkun.

Omenacrumble eli omenapaistos

6 annostaAinekset
  • 1 1/2 l omenaa viipaleita tai lohkoina
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl sitruunamehua
Crumble eli muruseos
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 dl isoja kaurahiutaleita
  • 200 g voita
Lisäksi
  • vaniljajäätelöä tai paksua vaniljakastiketta
Valmistusohje

Lohko tai kuutioi omenat. Poista halutessasi ensin kuori. Sekoita omenalohkojen joukkoon sokeri, kaneli ja sitruunamehu. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Nypi jauhot, mausteet sekä kaurahiutaleet pehmeän voin joukkoon. Levitä seos omenoiden päälle.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä ja pinta rapea. Tarjoa lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit