Marja-aroniaomenapiiras - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Marja-aroniaomenapiiras

Rami Marjamäki
Omena täydentää hyvin marja-aronian makua piiraassa.

Marja-aroniaomenapiiras

Ainekset
  • 1 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kaurahiutaleita (tai ruishiutaleita)
  • 1 dl tummaa sokeria
  • 1 dl voita
  • 1 muna
Täyte
  • noin 3 dl marja-­aronioita
  • 2 omenaa
  • tummaa sokeria maun mukaan
Muruseos pinnalle
  • 1/2 dl sulatettua voita
  • 1/2 dl tummaa sokeria
  • 2 dl kaurahiutaleita
Valmistusohje

Sekoita pohjan aineet ja levitä taikina pyöreään piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 25 cm.

Sekoita täytteen aineet ja levitä ne taikinan päälle. Sekoita muruseos ja ripottele sitä täytteen päälle. Paista piirakkaa noin 175 asteessa reilu puoli tuntia.

Tarjoa hunajakerman kanssa.

Hunajakerma

Lisää purkilliseen kuohukermaa hiukan juoksevaa hunajaa. Happamana aineena hunaja edesauttaa vaahtoutumista ja antaa kermavaahtoon hyvän maun.

Sopii vaniljakastikkeen korvaajaksi esimerkiksi erilaisten piirakoiden tai marjojen kanssa.

Ohje: Seija Halme

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit