Piimäpohjainen aroniapulla - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Piimäpohjainen aroniapulla

Rami Marjamäki
Piimäpohjainen aroniapulla on ihanan mehevä bostoniksi leivottuna.

Piimäpohjainen aroniapulla

Ainekset
  • 5 dl piimää
  • 1 pala hiivaa
  • 1–2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 tl kardemummaa
  • 2 munaa
  • 13–15 dl vehnäjauhoja (oman tuntuman mukaan)
  • 200 g voita
Täyte
  • 4 dl hiukan murskattua marja-­aroniaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 100 g voita
  • 3–4 tl vaniljasokeria
  • (1–2 rkl rosmariinia hienonnettuna)
Valmistusohje

Tee taikina kylmään piimään ja laita se yön yli jääkaappiin. Peitä kulho tiiviisti, ettei taikina ota makuja jääkaapista.

Sekoita täyte. Ensin rouhitut marjat ja sokeri ja perunajauhot, sitten mausteet voihin ja kaikki yhteen.

Leivo seuraavana päivänä korvapuusteja tai bostonkakkua. Nostata leivonnaiset vielä ennen uunia. Voitele hyvin. Paista korvapuusteja 225 asteessa 10–12 minuuttia ja bostonkakkua 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Pulla säilyy erinomaisesti, jos ei tule heti syödyksi.

Ohje: Seija Halme

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit