Resepti

Marja-aroniahillo

Rami Marjamäki
Aroniahillo kauniissa purkissa sopii vaikka joululahjaksi.

Marja-aroniahillo

Ainekset
  • 2 kg marja-aroniaa
  • vettä niin, että marjat juuri ja juuri peittyvät
  • 3 rosmariinin tuoretta oksaa
  • 1 kg hillosokeria
  • hiukan sitruunahappoa
Valmistusohje

Kiehauta marjat vesitilkassa ja jätä 10 minuutiksi hautumaan rosmariininoksien kera. Rosmariinit kannattaa pistää esimerkiksi paperiseen teehaudutuspussiin. Ota rosmariinit pois. Soseuta sauvasekoittimella hillo, ei ihan ”vauvansoseeksi”.

Lisää hillosokeri ja keitä hilloksi. Loppuvaiheessa lisää hiukan sitruunahappoa.

Purkita. Erinomaista varsinkin kanaruokien kanssa, mutta sopii myös kääretorttuihin ja moniin leivonnaisiin.

Vinkki

Joululahjoiksi kannattaa hilloa maustaa hiukan esimerkiksi konjakilla tai sitrusliköörillä ja pakata pieniin, kauniisiin lasipurkkeihin.

Ohje: Seija Halme

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit