Resepti

Hapankaali-braatvurstipiirakka

Jaana Kankaanpää
Braatvursti ja hapankaali sopivat yhteen myös piirakassa.

Hapankaali-braatvurstipiirakka

noin 12 annostaAineksetPohja
  • 150 g voita
  • 3 dl emmentaalijuustoraastetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ¾ dl vettä
Täyte
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 200 g braatvursteja
  • noin 300 g hapankaalia
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl täysjyväsinappia
  • 1 tl timjamia
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 prk (à 120 g) smetanaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl juustoraastesekoitusta
Valmistusohje

Mittaa kulhoon rasva, juustoraaste, jauhot ja leivinjauhe. Nypi ainekset raemaiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Vuoraa piirasvuoka rutistellulla leivinpaperilla. Painele taikina jauhoisin käsin piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta kylmään odottamaan, vaikka yön ajaksi.

Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää paloitellut makkarat ja ruskista kevyesti.

Ota pannu levyltä. Sekoita mukaan valutettu hapankaali, hunaja, sinappi ja mausteet.

Levitä seos piiraspohjalle. Kaada päälle smetana-munaseos ja ripottele pinnalle vielä juustoraaste.

Kypsennä piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Koristele piiras halutessasi yrtein.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit