Resepti

Bataatti-kikhernepata

Sanne Katainen
Mausteisessa pataruuassa kikherneet saavat seurakseen runsaasti muitakin kasviksia.

Bataatti-kikhernepata

4–6 annostaAinekset
  • 600 g bataattia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200 g parsakaalia
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 1 prk (380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
  • 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
  • ¾ dl salsakastiketta (medium)
  • 1 limetti (mehu ja 1 tl raastettua kuorta)
  • 1 tl suolaa
  • ½ ruukkua korianteria hienonnettuna
Valmistusohje

Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa parsakaali pienemmiksi nupuiksi. Käytä myös varret viipaloituina. Huuhtele kirsikkatomaatit.

Valuta kikherneet siivilässä ja ota liemi talteen, mikäli haluat tehdä munattoman vegemarengin (katso ohje). Huuhtele kikherneet siivilässä juoksevalla kylmällä vedellä.

Kumoa bataatit ja sipulit laakeaan paistokasariin. Lisää joukkoon kookosmaito ja salsakastike. Kypsennä 10 minuuttia.

Kääntele joukkoon kikherneet, parsakaalit ja tomaatit. Kypsennä vielä 5 minuuttia. Mausta limetillä, suolalla ja korianterilla. Tarkista maku. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit