Resepti

Vegaanin pikkupavlovat

Sanne Katainen
Olisitko uskonut, että kikhernepurkin liemestä saa vatkattua munattomat vegemarengit?

Vegaanin pikkupavlovat

9 pikkumarenkiaAineksetVegaaninen marenki
  • 1 dl kikhernepurkin lientä
  • ½ tl etikkaa
  • 1 dl sokeria
Täyte
  • 1 prk (2 dl) vegaanista vaahtoutuvaa kaurapohjaista vaniljakastiketta
  • noin ½ litraa marjoja ja/tai hedelmiä
Valmistusohje

Valuta kikherneet siivilässä. Ota liemestä 1 desilitra talteen ja nosta se jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kumoa liemi kulhoon ja vaahdota sähkövatkaimella 2 minuuttia. Lisää etikka ja sokeri lusikallinen kerrallaan. Vaahdota vielä noin 3 minuuttia, kunnes vaahto on kiinteää ja pysyy kulhossa munamarengin tapaan.

Lusikoi massasta nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile keskelle pieni syvennys täytettä varten. Kypsennä 125-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Käännä uuni pois päältä ja jätä marengit kuivumaan jälkilämpöön vielä tunniksi.

Vaahdota vaniljakastike. Lusikoi sitä jäähtyneille vegemarengeille ja lisää päälle haluamiasi marjoja ja paloiteltuja hedelmiä.

Vinkki: Voit halutessasi tehdä marenkimassasta yhden ison kiekon.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit