Resepti

Mustapapu-lohisalaatti

Sanne Katainen
Mustapavut tuovat ruokaisuutta maukkaaseen savulohisalaattiin.

Mustapapu-lohisalaatti

4–6 annostaAinekset
  • 400 g loimulohta
  • 1 prk (380/230 g) kypsiä mustapapuja suolaliemessä
  • 1 ps (200 g) pakastemaissia
  • 1–2 syöntikypsää avokadoa
  • ½ kurkkua
  • 2 kevätsipulia
  • ½ ruukkua tuoretta lehtipersiljaa
Kastike
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 2 ½ rkl sitruunamehua
  • 1–1 ½ tl piparjuuriraastetta (tuoretta tai putkilosta)
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
Valmistusohje

Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Paloittele kala.

Kaada pavut siivilään ja huutele ne juoksevan kylmän veden alla. Valuta pavut ja kumoa salaattikulhoon. Kääntele joukkoon kohmeiset maissit.

Halkaise avokadot, poista siemenet ja leikkaa hedelmäliha paloiksi. Halkaise kurkku ja poista halutessasi vetinen sisus. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Silppua kevätsipuli ja lehtipersilja. Kääntele kaikki aineet papujen joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita varovasti nostellen salaatin joukkoon. Pidä salaatti kelmulla peitettynä viileässä tarjoiluhetkeen.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit