MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Resepti

Peruna-kalakroketit ja sitruunamajoneesi

Jarno Mela
Kalakroketit ovat saaneet innoitusta norjalaisista kala-perunapalleroista.

Peruna-kalakroketit ja sitruunamajoneesi

4 hengelleAinekset
  • 500 g puikulaperunoita
  • 200 g kypsää kalaa, esimerkiksi uunilohta
  • ½ sitruunan kuori
  • 2 keltuaista
  • 1 tl suolaa
Panerointiin
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja
  • (kuivattua, jauhettua mätiä)
Sitruunamajoneesi
  • ½ sitruunan kuori
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl majoneesia
  • suolaa ja pippuria
Päälle
  • Tuoretta tilliä
Uppopaistamiseen
  • Öljyä
Valmistusohje

Kypsennä ja soseuta perunat lumeksi. Lisää kala, sitruunankuori ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä hetki ja lisää keltuaiset. Jäähdytä seos kokonaan.

Pyörittele seoksesta noin golf­pallon kokoisia pallosia.

Laita yhteen astiaan vehnäjauho, toiseen astiaan vatkattu kananmuna ja kolmanteen korppujauhot ja kuivattu mäti, jos sitä on saatavilla.

Pyörittele kala-perunakroketit vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Toista pyörittely kananmunassa ja korppujauhoissa.

Lämmitä uppopaistoöljy paksupohjaisessa padassa noin 150-asteiseksi. Uppopaista kroketit rasvassa, kunnes ne saavat kauniin värin, noin 2–3 minuuttia. Nosta esimerkiksi reikäkauhan avulla talouspaperin päälle.

Sekoita sitruunamajoneesin ­ainekset.

Koristele kroketit tuoreilla tillin­oksilla ja tarjoa lämpimänä sitruunamajoneesin kera.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit