Resepti

Peruna-lämminsavu­haukipyree

Jarno Mela
Peruna-lämmin­savuhaukipyree on koristeltu ­jauhetulla rakkolevällä ja ­ruohosipuliöljyllä.

Peruna-lämminsavu­haukipyree

4 hengelleAinekset
  • 500 g puikulaperunoita
  • 2 dl lämminsavuhaukea tai muuta lämminsavustettua kalaa
  • 2–3 dl kermaa
  • suolaa
Päälle
  • voisulaa
  • ruohosipulia
  • mätiä
Valmistusohje

Kypsennä perunat ja painele ne siivilän lävitse hienoksi pyreeksi.

Lisää savukala ja kerma kattilaan ja lämmitä seos kuumaksi. Soseuta kala-kermaseos tehosekoittimella.

Sekoita perunat ja kalalla maustettu kerma keskenään. Lisää tarvittaessa suolaa.

Koristele annos sulatetulla voilla, hienonnetulla ruohosipulilla ja mädillä. Tarjoa esimerkiksi paistetun kalan lisukkeena.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit