Resepti

Ankanrasvassa kypsennetyt perunat hapanruiskuoressa ja valkosipulimajoneesi

Jarno Mela
Ankanrasvan sijaan ruiskuoriperunat voi kypsentää esimerkiksi laardissa.

Ankanrasvassa kypsennetyt perunat hapanruiskuoressa ja valkosipulimajoneesi

4 hengelleAinekset
  • 1 kg kiinteähköä yleisperunaa, esimerkiksi Annabellea
  • 200 g ankanrasvaa
Hapanruistaikina
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl tummaa olutta
  • 1 dl maitoa
  • ruisjuurta tai hiivaa
Uppopaistamiseen
  • Öljyä
Valkosipulimajoneesi
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 dl majoneesia
  • suolaa ja pippuria
Valmistusohje

Valmista hapanruistaikina. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna seistä huoneen lämmössä yön yli.

Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon perunat. Kypsennä perunat pehmeiksi sulassa rasvassa. Ota perunat kattilasta ja pyyhi ylimääräinen rasva niiden pinnalta.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa padassa noin 150-asteiseksi uppopaistamista varten.

Pyörittele kypsät perunat hapanruistaikinassa, kunnes ne ovat kauttaaltaan taikinan peittämiä.

Uppopaista perunoita, kunnes ruiskuori saa kauniin värin, 2–3 minuuttia. Kääntele perunoita paistamisen aikana muutamaan kertaan.

Nostele perunat padasta esimerkiksi reikäkauhalla ja laita ne talouspaperin päälle vetäytymään.

Hienonna valkosipulinkynsi ja lisää se majoneesin joukkoon, mausta suolalla ja pippurilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit