Resepti

Kukkoa viinissä

Jaana Kankaanpää
Punaviinissä pitkään hautuneet broilerinrinnat eli ranskalaisittain Coq au vin maistuvat keitetyn riisin tai perunoiden kera.

Kukkoa viinissä

6 annostaAinekset
  • 6 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 150 g fileepekonia
  • 6 broilerin rintafileepalaa tai fileeleikettä
  • 1 ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 200 g herkkusieniä
  • 3 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 4 dl punaviiniä
  • 5 laakerinlehteä
  • 10 vartta tuoretta timjamia
Valmistusohje

Kuori ja lohko sipulit. Viipaloi pekoni.

Ruskista pekoni pannussa tai padassa. Lisää sipulit ja kuullota.

Vedä sipuleita pannulla hieman sivuun ja ruskista broilerin lihat molemmin puolin. Mausta.

Lisää lohkotut herkkusienet ja anna paistua muutama minuutti.

Lisää vesi, lihaliemikuutio ja viini. Lisää lopuksi mausteet. Hauduta kannen alla puolisen tuntia. Tarjoa lisänä keitettyä riisiä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit