Resepti

Lämmin vuohenjuustosalaatti

Jaana Kankaanpää
Salade de chèvre chaud eli Lämmin vuohenjuustosalaatti aloittaa ranskalaisaterian houkuttelevasti.

Lämmin vuohenjuustosalaatti

4 annostaAineksetSalaattipeti
  • 1 pieni punasipuli
  • noin 1 l salaattisekoitusta
  • 4 luumu- tai kirsikkatomaattia
  • ½ dl pinjansiemeniä
Kastike
  • 2 rkl vaaleaa balsamietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vettä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Lisäksi
  • noin 300 g chèvretä eli vuohenjuustoa
  • 8 viipaletta patonkia
  • hunajaa
  • balsamicoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 8 kuivattua aprikoosia
  • timjamia
Valmistusohje

Kuumenna uunin grillivastus 225 asteeseen.

Tee ensin salaattipeti valmiiksi. Leikkaa kuorittu punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Kaada suikaleiden päälle keskenään sekoitetut kastikeainekset. Kaada kastike punasipulien päälle maustamaan niitä.

Huuhtele ja kuivaa salaatit. Levitä ne laakealle vadille. Halkaise huuhdotut tomaatit ja levitä ne salaattien päälle. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi.

Leikkaa vuohenjuusto kahdeksaksi viipaleeksi. Nosta vuohenjuustoviipaleet leiville leivinpaperin päälle pellille. Kuumenna leipiä uunissa grillivastusten alla noin 5 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä. Valuta juuston päälle hieman juoksevaa hunajaa ja balsamiviinietikkaa sekä ripaus suolaa ja mustapippuria.

Levitä petille punasipulit kastikkeineen, sitten leipäpalat ja koristele ruoka pinjansiemenillä, suikaloiduilla aprikooseilla ja timjamilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit