Resepti

Päärynäkompotti

Jaana Kankaanpää
Päärynäkompotti on oiva lisä juustojen kanssa.

Päärynäkompotti

6—8 annostaAinekset
  • 3 (noin 500 g) päärynää
  • 1 dl päärynä-, omena- tai appelsiinimehua
  • 1—2 rosmariininoksaa
  • 1 ½ dl hillosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje

Poista pestyistä ja kuorituista päärynöistä siemenkodat. Leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi.

Kumoa ne kattilaan, kaada päälle mehu ja tiputa mukaan rosmariininoksat.

Kun seos on päässyt kiehumisen vauhtiin, lisää hillosokeri ja keitä reilut 10 minuuttia.

Poista rosmariinit ja mausta seos vaniljasokerilla.

Lusikoi hilloke kauniiseen purkkiin ja tarjoa juustojen lisäkkeenä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit