MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Resepti

Tortilloja nyhtökurpitsatäytteellä

Sanne Katainen
Nyhtökurpitsa maistuu itse tehdyn tortillan tai vaikka hampurilaisen välissä.

Tortilloja nyhtökurpitsatäytteellä

AineksetNyhtökurpitsa
  • noin 1 kg talvikurpitsaa (esim. jättikurpitsa, myskikurpitsa tai hokkaidokurpitsa)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje

Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa (noin 2 x 2 senttimetriä). Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Sekoita kurpitsa, valkosipuli, öljy ja mausteet kulhossa. Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmennyt.

Nyhdä kurpitsa irtonaiseksi lisäkkeeksi esimerkiksi kahden haarukan avulla. Tarjoa nyhtökurpitsa kasvislisäkkeenä tortillan välissä tai käytä pulled porkin tapaan esimerkiksi hampurilaisen, tortillan välissä.

AineksetTortillapohjat
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 dl öljyä
  • 4 dl vettä
Valmistusohje

Sekoita kaikki aineet yhteen ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Jaa 15 osaan. Tee palat palloiksi ja kauli pyöreiksi paistinpannun kokoisiksi lätyiksi. Paista pannulla pienessä öljytilkassa molemmilta puolilta pari minuuttia tai kunnes pintaan tulee ruskehtavia pilkkuja.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit