MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Resepti

Kurpitsakakku

Sanne Katainen
Kurpisakakku juhlistaa syksyä.

Kurpitsakakku

Ainekset
  • 200 g talvikurpitsaa (esim. jättikurpitsa, myskikurpitsa tai hokkaidokurpitsa)
  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia ja inkivääriä
  • 0.5 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 200 g voisulaa
  • 1 dl mantelirouhetta
Väliin
  • kurpitsahilloketta (ohje alla) tai muuta kirpeää hilloa.
Kuorrutus
  • 400 g tuorejuustoa
  • 50 g pehmeää voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • tilkka sitruunamehua
Koristeluun
  • paahdettuja kurpitsansiemeniä, kuivattuja porkkanalastuja, kuivattua ja rouhittua pihlajanmarjaa, ketunleipiä/käenkaalia
Valmistusohje

Halkaise kurpitsat, poista siemenet ja paahda kurpitsoita 200-asteisessa uunissa, kunnes hedelmäliha on pehmeää. Koverra hedelmäliha kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.

Sulata voi, rouhi pähkinät. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon yhdessä voisulan kanssa. Lisää mantelirouhe ja kurpitsasose.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan noin 23 senttimetrin kokoiseen kakkuvuokaan. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes se tuntuu keskeltä tikulla koetettaessa kypsältä.

Anna kakun jäähtyä (mieluiten seuraavaan päivään). Halkaise kakku. Täytä kakku kurpitsahillokkeella.

Vatkaa tuorejuusto ja voi sekaisin sähkövatkaimella. Lisää sokerit ja mausta sitruunalla. Voit levittää kaiken kuorrutuksen kakun päälle tai levittää sitä myös reunoille.

Koristele kakku halutessasi kauden raaka-aineilla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit