Resepti

Täytetyt punajuuriohukaiset

Sanne Katainen
Jos pitää lindströminpihveistä, tykästyy taatusti myös jauelihatäytteisiin punajuurilettuihin.

Täytetyt punajuuriohukaiset

10 kplAineksetTaikina
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl täysmaitoa
  • 2 dl punatäysjuurimehua
  • 2 ½–3 dl hiivaleipäjauhoja
  • 3 rkl voita sulatettuna
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Paistamiseen
  • voita
Täyte
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 rkl voita tai rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 200 g etikkapunajuuria
  • 1 rs (150 g) piparjuurituorejuustoa
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl timjamia silputtuna
Päälle
  • 2 dl juustoraastetta
Valmistusohje

Riko munat kulhoon, vatkaa muut aineet joukkoon. Anna taikina turvota vähintään puoli tuntia. Paista taikinasta paistinpannulla rasvassa isoja ohukaisia (Ø 20 cm).

Tee täyte. Ruskista jauheliha rasvassa paistinpannussa murumaiseksi. Kuori ja hienonna sipulit. Lisää ne pannulle ja kääntele muutaman minuutin ajan. Valuta punajuuret, kuutioi ne ja lisää jauhelihaseokseen. Lusikoi joukkoon tuorejuusto ja sekoita, kunnes juusto on liuennut.

Jaa täyte ohukaisille, kääri rulliksi ja nosta uunivuokaan. Ripottele ohukaisten päälle juustoraaste ja kuumenna 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoa lisänä vihreää salaattia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit