Resepti

Minestronekeitto

Jaana Kankaanpää
Hieno mustaleimaraaste viimeistelee minestronekeittoannoksen.

Minestronekeitto

6 annostaAinekset
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl voita
  • 1 1/2 l vettä
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 2 tl sokeria
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 3 (300 g) porkkanaa
  • pala (50 g) juuriselleriä
  • 3–4 lehtikaalin lehteä
  • 1 pkt (330 g) mifu-ruokaraetta Välimeren tomaatti
  • 2 dl kuviopastaa
Tarjoiluun
  • mustaleimajuustoraastetta
Valmistusohje

Hienonna kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet. Suikaloi tai raasta karkeaksi kuoritut porkkanat ja selleri. Paahda sipulisilppu kattilan pohjalla. Lisää vesi, mausteet, tomaattimurska, porkkanat ja sellerisuikaleet. Keitä kasviksia noin 10 minuuttia.

Leikkaa lehtikaalista kova keskiruoti pois ja suikaloi lehdet. Lisää lehtikaali, ruokarae ja pasta kattilaan. Keitä kypsäksi pastan keittoajan mukaan. Tarkista maku. Lisää lusikallinen juustoraastetta keittoannokselle.

Vinkki

Jos käytät ruokarakeen tilalla jauhelihaa, niin paahda se ensin yhdessä sipuleiden kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit