Resepti

Kalaleike

Jaana Kankaanpää
Kalaleikkeen pintaleivityksen mausteena on käytetty mustaleimaemmentalia.

Kalaleike

4 annostaAinekset
  • 4 (noin 600 g) kalafileetä, esimerkiksi kuhaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 tl sitruunan- tai limetinmehua
  • yrttejä
Leivitys 1
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
Leivitys 2
  • 1 muna
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 1/2 dl mustaleimajuustoraastetta
Valmistusohje

Mausta kalafileet sitruunamehulla ja suolaripauksella. Anna maustua puolisen tuntia ja kuivaa fileiden pinta. Kosteaan pintaan leivitys ei tartu hyvin kiinni. Pyörittele fileet suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa. Voitele pinta kananmunalla. Pyörittele lopuksi korppujauho-juustoraasteseoksessa. Paista voissa pannulla hitaasti kypsäksi molemmin puolin tai uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Kalaleikkeitä ei kannata laittaa pannulla toisiinsa kiinni, sillä silloin ei synny kaunista paistopintaa. Leikkeitä ei myöskään jälkikypsennetä pannulla nesteessä, sillä kala menettää silloin rapean paistopinnan ja pinnasta tulee tahmea.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit