Resepti

Juustopuustit

Jaana Kankaanpää
Juustopuustit ovat saaneet lisämakua cheddarjuustoraasteesta.

Juustopuustit

30 kplAinekset
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 1/2 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 50 g voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 8 dl hiivaleipävehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja
Täyte
  • 1 rasia (200 g) maustettua tuorejuustoa, esimerkiksi aurinkokuivattu tomaatti
  • noin 2 dl yrttisilppua persiljasta ja ruohosipulista
Voiteluun
  • 1 muna
Pinnalle
  • 1 1/2 dl cheddar- tai mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää pehmeä voi, hiutaleet ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi. Kohota taikina liinalla peitettynä.

Jaa taikina kahteen osaan, ja kauli suorakaiteen muotoisiksi levyiksi, 30 x 40 cm. Voitele levyt tuorejuustolla. Ripottele päälle hienonnetut yrtit. Kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullat 15 palaan. Nosta palat uunipannulle leivinpaperin päälle vierekkäin leikkauspinta ylöspäin. Kohota. Voitele munalla. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit