Resepti

Sieni-perunagratiini

Jaana Kankaanpää
Peruna-sienigratiini saa makua kuusi kuukautta kellaroidusta punaleimaemmentalista.

Sieni-perunagratiini

4–5 annostaAinekset
  • 3 dl esikäsiteltyjä sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita
  • 2 sipulia
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 rkl voita
  • pari timjaminoksaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 l karkeaksi raastettua tai suikaloitua perunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 pussi (150 g) mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje

Kiehauta esikäsitellyt, hienonnetut sienet sekä kuutioidut sipulit voissa. Mausta seos pippurilla, timjamin oksista riivityillä lehdillä sekä suolaripauksella.

Huuhdo raastetut perunasuikaleet lävikössä kylmällä vedellä. Valuta hetki. Kerrostele voideltuun uunivuokaan sieni-sipuliseos, perunasuikaleet ja puolet juustoraasteesta. Kaada kermamaito vuokaan.

Kypsennä 174 asteessa noin 40 minuuttia. Ripottele loppu juustoraaste pinnalle. Nosta lämpö 200 asteeseen ja kypsennä vielä noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat kypsä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit