Resepti

Tuplasuklaacookiet

Kari Salonen
Suklaacookiet ovat herkullinen ruokalahja.

Tuplasuklaacookiet

noin 25 kappalettaAinekset
  • 125 g voita
  • 1 dl sokeria
  • ¾ dl fariinisokeria
  • ¼ dl siirappia (esimerkiksi tummaa tai muscovado-siirappia)
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl ruokasoodaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g valkosuklaata
Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi, sokerit ja siirappi.

Vatkaa muna voiseokseen.

Sekoita vehnäjauhoihin vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja rouhitut suklaat. Lisää seos taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Nostele taikinasta kahdella pikkulusikalla leivinpaperin päälle pellille kekoja. Jätä reilu leviämisväli.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Säilytä jäähtyneinä tiiviissä purkissa, jotta pikkuleipien rapeus säilyy.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit