Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Resepti

Juures-hirvipata

Sanne Katainen
Juuresraasteiden joukkoon voit halutessasi lisätä myös hapankaalia, joka mehevöittää raastekerrosta.

Juures-hirvipata

6 annostaAinekset
  • noin 800 g luutonta hirvenlihaa, esim. ulko- tai lapapaistia
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 3 timjaminoksaa
  • 1 rosmariininoksa
  • 2 dl punaviiniä
  • 1 pkt (100 g) mustapippurituorejuustoa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • ½ lanttu
  • ¼ juuriselleri
  • 1 dl ruokakermaa
Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista tarvittaessa kalvot ja leikkaa parin sentin kuutioiksi.

Kuumenna voita ja öljyä pannulla ja ruskista lihat muutamassa erässä. Kumoa uuninkestävään pataan, ja kiehauta pannulla tilkka vettä. Kaada vesi lihojen päälle. Lisää pataan mausteet, punaviini ja tuorejuusto. Anna kiehua kasvisten valmistelun ajan.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit voissa tai öljyssä kuumalla pannulla. Kumoa pataan lihojen päälle.

Pese, kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Sekoita raasteet keskenään ja nosta pataan lihojen päälle.

Peitä pata kannella ja nosta 150-asteiseen uuniin kypsymään noin 2 tunniksi. Tarkista muutama kerta kypsennyksen aikana, ettei neste ole haihtunut liikaa ja raasteet kuivuneet. Noin puoli tuntia ennen loppua lisää pataan ruokakerma.

Tarjoa juures-hirvipata sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit