Resepti

Englantilainen hedelmäkakku

Englantilainen hedelmäkakku säilyy pitkään hyvänä.

Englantilainen hedelmäkakku

iso vuoka 2,4 lAinekset
  • 1 dl kuivattuja taateleita
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl rusinoita
  • 4 dl teetä
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1 1/2 dl aromaattista alkoholia, esim. konjakkia
  • 200 g pehmeää voita
  • 3 1/2 dl tummaa muscovadoa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1/2 tl muskottipähkinää
  • 4 kananmunaa
  • 200 g punaisia säilykekirsikoita
  • 100 g murskattua saksanpähkinää
  • 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje

Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota korppujauholla.

Pilko kuivahedelmät kattilaan. Lisää joukkoon tee, alkoholi ja siirappi.

Kiehauta ja anna seoksen saostua hetki. Nosta kattila levyltä ja anna seoksen levätä yön yli huoneenlämmössä.

Yhdistä kuivat aineet valmiiksi. Puolita kirsikat. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää puolet kananmunista yksitellen koko ajan vatkaten ja ripottele jauhoseosta puolet kevyesti sekoittaen.

Lisää loput kananmunat ja jauhot. Lisää lopuksi hedelmäseos, pähkinät, kirsikat ja sitruunamehu joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti.

Nosta uunista ja jäähdytä hetki. Kumoa lopuksi kakku ritilän päälle ja anna jäähtyä.

Kakku säilyy hyvin 1–2 viikkoa folioon käärittynä jääkaapissa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit