Resepti

Sinappisilakat

Kari Salonen
Sinappisilakoiden seuraan sopivat niin munanpuolikkaat kuin keitetyt perunatkin.

Sinappisilakat

noin 6 annostaAinekset
  • noin 500 g silakkafileitä
Etikkaliemi
  • 5 dl kylmää vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 tl suolaa
Marinadi
  • 1 dl sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua valkopippuria
  • 1—1 ½ dl rypsiöljyä
  • ½ dl tillisilppua
Valmistusohje

Sekoita etikkaliemi ja kaada silakkafileiden päälle. Peitä astia kelmulla, pane päälle vaikka lautanen painoksi, jotta kaikki kalat ovat liemessä. Anna liota yön yli tai noin 6 tuntia.

Valuta fileet hyvin. Voit halutessasi poistaa fileistä nahat.

Sekoita marinadin sinappiin sokeri, etikka ja mausteet. Lisää öljy vähitellen mukaan, seosta koko ajan vatkaten. Nostele tillisilppu viimeisenä mukaan.

Sekoita kastikekulhossa silakat varovasti joukkoon niin, että kukin saa pintaansa sinappikastiketta. Lado ne sitten kauniiseen, puhtaaseen purkkiin. Sulje purkki ja annan kalojen maustua jääkaapissa vähintään vuorokauden ennen tarjoilua.

Herkuttele sinappisilakoilla alkupalapöydässä keitettyjen perunoiden ja munanpuolikkaiden kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit