Resepti

Lasimestarinsilli

Kari Salonen
Lasimestarin sillin makoisaa silmänruokaa ovat somat punasipulirenkaat ja porkkanalantit.

Lasimestarinsilli

10 annostaAinekset
  • 2 vähäsuolaista silliä tai 4 sillifileetä
Mausteliemi
  • 2 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
Lisäksi
  • 1 punasipuli
  • 1 porkkana
  • 5 rouhittua maustepippuria
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl sinapinsiemeniä
Valmistusohje

Puhdista kokonaiset sillit. Huuhdo kalat kylmässä vedessä ja liota tarvittaessa sen jälkeen muutaman tunnin ajan kylmässä vedessä. Liotusaika riippuu kalojen suolaisuudesta.

Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Jäähdytä liemi.

Valuta sillit ja viipaloi parin senttimetrin levyisiksi viipaleiksi selkäruotoineen. Jos käytät valmiita fileitä, viipaloi ne haarukkapalan kokoisiksi.

Kuori sipuli ja porkkana. Leikkaa sipuli renkaiksi ja porkkana lanteiksi.

Lado puhtaaseen lasitölkkiin kerroksittain sillipalat, porkkanaviipaleet, sipulirenkaat ja mausteet.

Kaada päälle kylmä liemi, jonka tulee peittää ainekset.

Sulje tölkki ja anna maustua viileässä pari päivää ennen tarjoilua.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit