Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Resepti

Sienisalaatti

Sanne Katainen
Sienisalaatin rouskukuutioiden on hyvä olla mieluummin hiukan suolattomia kuin liian suolaisia, sillä suolaa voi aina lisätä valmiiseen sienisalaattiin, mutta pois sitä ei saa.

Sienisalaatti

6 annostaAinekset
  • 350 g (noin 4 dl) suolattuja haaparouskuja
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • ½ ruukkua ruohosipulia
  • ½ salottisipuli
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • ½ tl mustapippuria
Valmistusohje

Liota sieniä vedessä suolaisuudesta riippuen 2–12 tuntia. Vaihda vettä välillä. Jos sienet ovat hyvin suolaisia, niin kuutioi ne ja jatka liottamista, kunnes ne ovat sopivan suolaisia. Valuta sienikuutiot.

Kumoa smetana sienikuutioiden päälle kulhoon. Lisää hienonnettu ruoho- ja salottisipuli, piparjuuritahna ja mustapippuri. Sekoita, ja anna tekeytyä muutama tunti. Maista, ja lisää mausteita tarvittaessa.

Sienisalaatti maistuu joulupöydässä saaristolaisleivän kanssa. Se sopii tarjottavaksi myös muulloin kuin jouluna.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit