Resepti

Palsternakka-suklaapikkuleivät

Jarno Mela
Palsternakka-suklaapikkuleipiin tulee tummaa suklaata ja appelsiinia.

Palsternakka-suklaapikkuleivät

Ainekset
  • 1 palsternakka
  • 125 g voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 150 g tummaa suklaata
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje

Kuori palsternakka ja raasta se hienoksi raasteeksi.

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää palsternakkaraaste ja muna. Raasta appelsiininkuori, rouhi suklaa, ja lisää ne taikinaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.

Pyörittele taikinasta pieniä palloja tai nosta kasoja kahden lusikan avulla. Paista 180 asteessa noin 10 minuuttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit