MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Resepti

Palsternakkakakku

Jarno Mela
Palsternakkaraastetta voi käyttää porkkanan tapaan esimerkiksi kakkutaikinan jatkeeksi ja palsternakkalastuja koristeeksi.

Palsternakkakakku

Ainekset
  • 300 g palsternakkaa
  • 3 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 ½ dl saksanpähkinöitä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl suolaa
Kuorrute
  • 200 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 2,5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ sitruunan mehu
Koristeluun
  • saksanpähkinöitä
Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Rouhi pähkinät. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori ja raasta palsternakka.

Lisää öljy ja palsternakka munasokerivaahtoon, lisää lopuksi kuivat aineet.

Valmistele irtopohjavuokavuoka (halkaisija 24 cm), laita leivinpaperi pohjalle ja voitele ja jauhota reunat.

Paista taikina irtopohjavuoassa noin 50 minuuttia.

Kuorrute

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto keskenään, lisää joukkoon muut aineet. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja koristele mielesi mukaan.

Huom! Voit myös leikata jäähtyneen pohjan keskeltä halki ja laittaa puolet kuorrutteesta kakun sisään.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit