Resepti

Juureksin rikastettu karjalanpaisti

Jaana Kankaanpää
Karjalanpaistilihoista voi mainiosti valmistaa myös runsaasti juureksia sisältävän pataruuan.

Juureksin rikastettu karjalanpaisti

6–8 annostaAinekset
  • 800 g karjalanpaistilihoja (naudan ulkopaistia ja porsaan kassleria)
  • 2 (350 g) palsternakkaa
  • 2 (250 g) sipulia
  • 2 (200 g) porkkanaa
  • 2 (200 g) juuripersiljaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 2 rkl voita
  • noin 5 dl lihalientä
  • 2 dl olutta
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 oksa rosmariinia tai 1 ½ tl kuivattua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl maustepippureita
Valmistusohje

Ota lihakuutiot huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruuanvalmistusta.

Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit.

Paista lihat parissa erässä voissa valurautapadassa.

Lisää pilkotut kasvikset. Kääntele, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää pataan lihalientä ja olutta sen verran, että lihat peittyvät.

Mausta laakerinlehdillä, rosmariinilla sekä suolalla ja pippureilla. Anna padan hautua liedellä tai kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2 ½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja säädä sitä tarvittaessa mausteilla.

Tarjoa lihapata keitettyjen perunoiden tai perunasoseen sekä puolukkasurvoksen kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit