Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Resepti

Parsakeitto

Kari Salonen
Parsannuput kannattaa säästää keiton koristeeksi.

Parsakeitto

Ainekset

  • 1 nippu (500 g) vihreää tuoretta parsaa
  • 3 dl vettä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1 1/2 tl sokeria
  • 1 salottisipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuohukerma
  • 1/2 rkl sitruunanmehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Koristeeksi

  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Huuhtele parsat ja kuori ne ohuelti kuorimaveitsellä. Säästä kuoret. Leikkaa tai napsauta parsojen puumainen kantaosa pois (noin 2 cm).

Mittaa kattilaan vesi, suola ja sokeri. Keitä kuoria noin 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja heitä kuoret pois.

Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele parsan varret pienemmiksi paloiksi, säästä nuput kokonaisina. Kuullota sipuleita voissa kattilassa. Lisää parsat ja kuorien keitinliemi. Keitä noin 10 minuuttia.

Kaada osa nesteestä erilliseen kulhoon myöhempää käyttöä varten. Voit tässä vaiheessa nostella parsan nuput pois, mikäli haluat säästää ne kokonaisina keiton koristeeksi.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kerma ja sitruunanmehu. Lisää keitinlientä niin paljon, että keitto on sopivan sakeaa. Kuumenna keitto uudelleen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset parsan nupuilla sekä tuoreilla yrteillä. Tarjoa pehmeä parsakeitto vaalean leivän kanssa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit