Resepti

Parsakaalisosekeitto

Jaana Kankaanpää
Aterian aluksi nautiskellaan lempeästä parsakaalisosekeitosta.

Parsakaalisosekeitto

8 annostaAinekset
  • 2 (noin 500 g) parsakaalia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 10 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1/4 pkt (à 250 g) mustapippuri koskenlaskijaa
Lisäksi
  • sitruunaöljyä
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • mustapippuria
Valmistusohje

Huuhtele ja paloittele parsakaalit. Kuori ja pilko sipulit. Laita sipulit ja parsakaalin pilkottu varsiosa kattilaan kiehuvaan veteen. Murenna joukkoon liemikuutiot. Keitä 5 minuuttia ja lisää loppu parsakaali. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää keittoon sulatejuusto paloina. Soseuta keitto tasaiseksi.

Lisää keittoannoksen päälle munanpuolikas. Valuta vielä pinnalle teelusikallinen mausteöljyä. Valmiin sitruunaöljyn tilalle voi maustaa itse rypsiöljyä sitruunamehulla. Pieni ripaus suolaa ja sokeria on hyvä makulisä sitruunaöljyyn. Rouhi vielä keittoannoksen pinnalle mustapippuria.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit