Resepti

Oliiviratatouille

Jaana Kankaanpää
Ratatouille eli ranskalainen kasvishöystö maistuu sekä lisäkkeenä että kasvisruokana.

Oliiviratatouille

8 annostaAinekset
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 (400 g) munakoiso
  • 1 (400 g) kesäkurpitsa
  • 3 (400 g) punaista paprikaa
  • 1 (150 g) keltainen paprika
  • 1 rkl voita
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa tai timjamia
  • 1 dl mustia, kivettömiä kalamata-oliiveja
  • 1 rkl pieniä kapriksia
Valmistusohje

Kuori ja viipaloi sipulit. Huuhtele ja viipaloi tai kuutioi muut kasvikset. Voitele uuninkestävä vuoka. Levitä kasvikset vuokaan. Sekoita joukkoon tomaattimurska, suola ja sokeri. Laita laakerinlehdet vuokaan. Anna hautua 200 asteessa reilu tunti, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta pippurilla ja hienonnetulla yrtillä. Lisää lopuksi oliivit ja kaprikset.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit