Resepti

Kananpoikaa appelsiini-kermakastikkeessa

Jaana Kankaanpää
Appelsiinit tuovat makua ja väriä pääsiäisen kanaruokaan.

Kananpoikaa appelsiini-kermakastikkeessa

8 annostaAinekset
  • 8 maustamatonta kananpojan rintafileetä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 tl suolaa
Liemi
  • 2 dl appelsiinitäysmehua
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 dl siirappia
Kastike
  • 5 dl paistolientä
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • 1/2 tl suolaa
Koristeluun
  • lehtipersiljaa
  • appelsiinilohkoja
Valmistusohje

Mausta rintafileet paprikalla, valkopippurilla ja suolalla. Laita palat isoon paistopussiin. Sekoita liemen ainekset. Kaada liemi pussiin ja sulje se. Nosta pussi isoon vuokaan ja laita jääkaappiin. Anna maustua muutama tunti tai yön yli.

Leikkaa pussista yksi yläkulma auki ja laita vuoka uuniin. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kaada liemi pussista siivilän läpi kattilaan. Pidä lihapalat lämpimänä uunin jälkilämmössä. Mittaa paistoliemi ja lisää kattilaan vettä sen verran, että nestettä on 5 dl. Kaada kattilaan vesitilkkaan sekoitettu maissitärkkelys ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia miedolla lämmöllä ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Nosta kanapalat tarjolle vadille. Kaada kastiketta vähän palojen päälle. Koristele lehtipersiljalla ja appelsiinilohkoilla. Laita loppu kastike kastikekulhoon tarjolle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit