Sitruunakiisseli
Jälkiruoka, Hedelmät, Pääsiäinen, Kodin juhlat, Arjen suosikit
Jaana Kankaanpää
Sitruunakiisseli ja pieni suklaamuna on pääsiäisaterian ihan jälkkäri.
Sitruunakiisseli
8 annostaAinekset- 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 8 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 4 rkl perunajauhoja
- 2 (luomu) sitruunaa
Tarjoiluun- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl sokeria
- sitruunamelissaa tai minttua
ValmistusohjeVatkaa kattilassa sokeri ja munat vaahdoksi. Laita toiseen kattilaan vesi, desi sokeria ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee. Nosta levyltä. Vatkaa kuuma kiisseli muna-sokerivaahdon vaahdon joukkoon. Kuumenna, mutta älä keitä enää kiisseliä. Lisää lopuksi hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja mehu. Annostele jälkiruokakulhoihin ja ripottele pinnalle sokeria. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Pursota tai lusikoi vaahtoa kiisseliannosten päälle. Laita koristeeksi sitruunamelissaa tai minttua.
Vatkaa kattilassa sokeri ja munat vaahdoksi. Laita toiseen kattilaan vesi, desi sokeria ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee. Nosta levyltä. Vatkaa kuuma kiisseli muna-sokerivaahdon vaahdon joukkoon. Kuumenna, mutta älä keitä enää kiisseliä. Lisää lopuksi hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja mehu. Annostele jälkiruokakulhoihin ja ripottele pinnalle sokeria. Anna jäähtyä.
Haluatko lukea juttuja rajoituksetta?
Olet lukenut tämän viikon 3/3 maksutonta juttuasi.
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea juttuja ilman rajoituksia.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea juttuja ilman rajoituksia.