Resepti

Sitruunakiisseli

Jaana Kankaanpää
Sitruunakiisseli ja pieni suklaamuna on pääsiäisaterian ihan jälkkäri.

Sitruunakiisseli

8 annostaAinekset
  • 1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 8 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 4 rkl perunajauhoja
  • 2 (luomu) sitruunaa
Tarjoiluun
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl sokeria
  • sitruunamelissaa tai minttua
Valmistusohje

Vatkaa kattilassa sokeri ja munat vaahdoksi. Laita toiseen kattilaan vesi, desi sokeria ja perunajauhot. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee. Nosta levyltä. Vatkaa kuuma kiisseli muna-sokerivaahdon vaahdon joukkoon. Kuumenna, mutta älä keitä enää kiisseliä. Lisää lopuksi hyvin pestyjen sitruunoiden raastettu kuori ja mehu. Annostele jälkiruokakulhoihin ja ripottele pinnalle sokeria. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Pursota tai lusikoi vaahtoa kiisseliannosten päälle. Laita koristeeksi sitruunamelissaa tai minttua.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit