Resepti

Hirvenpaahtopaistileivät

Sanne Katainen
Kylmästä paahtopaistista syntyvät iki-ihanat paahtopaistileivät.

Hirvenpaahtopaistileivät

4 annostaAinekset
  • noin 1 kg hirvenpaahto- tai sisäpaistia tai ulkofileetä
  • 1 rkl voita tai öljyä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
Lisäksi
  • 8 viipaletta maalais- tai juurivehnäleipää
  • ½ rs (à 100 g) piparjuurituorejuustoa
  • 8 rapeaa salaatinlehteä
  • 1 dl pikkelöityjä metsäsieniä
  • 8 cocktailkurkkua
  • 1 makea sipuli tai salottisipuli
  • ½ dl paahdettua sipulirouhetta
Valmistusohje

Ota sulanut liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Poista pinnalta mahdolliset kalvot.

Kuumenna rasva pannulla ja ruskista lihan pinta kauttaaltaan. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja nosta liha 125-asteiseen uuniin, kunnes mittari näyttää 55–57 astetta. Ota liha uunista, peitä kevyesti foliolla ja anna vetäytyä, kunnes liha on jäähtynyt. Kääri liha folioon ja nosta jääkaappiin yöksi.

Paahda leipäviipaleet ja voitele tuorejuustolla. Jaa leiville salaatinlehtiä, ohuita paahtopaistiviipaleita, pikkelöityjä metsäsieniä, cocktailkurkkuviipaleita, sipulinpaloja sekä paahdettua sipulirouhetta.

Tarjoa brunssilla, illanistujaisissa tai kevyenä lounaana.

Vinkki: Paahtopaistileivissä käytetyt pikkelöidyt sienet voi valmistaa myös kuivatuista suppilovahveroista. Ohjeen löydät verkosta www.maaseuduntulevaisuus.fi reseptihausta pikkelöidyt metsäsienet.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit