Resepti

Parsapanzanella(salaatti)

Sanne Katainen
Panzanella on italialainen tomaattisalaatti, joka nyt tarjotaan parsaversiona.

Parsapanzanella(salaatti)

4 annostaAinekset
  • 250 g vihreää parsaa
  • 5 viipaletta kuivahtanutta vaaleaa maalaisleipää
  • ½ kurkku kuutioituna
  • ½–1 makea sipuli viipaleina
  • ½ cosmopolitansalaatti suikaloituna
  • 1 pkt minimozzarellaa
  • 10 kalamataoliivia
Kastike
  • ½ dl hedelmämehua
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 tl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje

Sekoita ensin kastikkeen aineet keskenään. Revi tai leikkaa kuivahtanut leipä suupaloiksi. Nosta palat kastikkeeseen ja jätä vettymään muun valmistelun ajaksi. Ei haittaa, vaikka palat vettyvät vain osittain.

Napsauta parsoista tyvet pois. Kuori parsat vain, mikäli välttämätöntä. Kiehauta paistinpannulla suolalla maustettua vettä ja keitä parsoja vaakatasossa pannulla noin 5 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

Leikkaa jäähtyneet parsat suupaloiksi. Sekoita kaikki salaatin aineet keskenään leipäpaloja lukuun ottamatta.

Valuta leipäpalat ja ota kastike talteen. Sekoita kastike salaatin joukkoon ja nosta leivät salaatin päälle.

Salaatti on parhaimmillaan heti tarjottuna, mutta säilyy peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit