Resepti

Pähkinäinen ­kevätsalaatti

Sanne Katainen
Erilaiset salaattilajikkeet ja yrtit tuovat vaihtelua keväiseen salaattiin. Kylmäpuristettu rypsiöljy antaa aurinkoisen värin salaatti­kastikkeeseen.

Pähkinäinen ­kevätsalaatti

Ainekset
  • vihreää ja punertavaa salaattia
  • yrttejä: minttua, sitruunamelissaa
  • sinimailasen ituja
  • viinirypäleitä
  • 1 pieni punasipuli
  • sinihomejuustoa viipaleina tai murusina
  • saksanpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä
Sitruunainen öljykastike
  • yhden sitruunan mehu
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1/2 rkl juoksevaa hunajaa
  • ripaus yrttisuolaa
Valmistusohje

Halutessasi paahda ensin pähkinät. Kuori ja viipaloi punasipuli, halkaise rypäleet, revi salaatinlehdet ja kokoa salaatti.

Sekoita salaatinkastikkeen ainekset ja ripottele salaatin ­joukkoon tai aseta tarjolle.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit