Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Resepti

Vegaaninen munkkirinkilä

Jaana Kankaanpää
Kaurajuomaan valmistetut munkit ovat rakenteeltaan kuohkeita ja ihanan sokerisia pinnalta.

Vegaaninen munkkirinkilä

noin 25 kplAinekset
  • 5 dl kaurajuomaa
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • noin 9 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl rypsiöljyä
Kypsennykseen
  • 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
  • sokeria
Valmistusohje

Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita mausteet joukkoon. Alusta jauhot ja rypsiöljy taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina leivinliinalla peitettynä. Leivo pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin leivinliinan alla.

Kuumenna rasva padassa. Tee sormella reikä kohonneeseen pullaan. Työnnä etusormet reiästä vastakkain ja pyöritä pullaa rinkiläksi. Paista 2-4 munkkia kerrallaan. Käännä, kun alapuoli on kauniin ruskea. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja valuta ylimääräinen rasva pois. Sokeroi lämpiminä.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit