Resepti

Kanoottiperunat

Kari Salonen
Lohen erikoismaukkauden takaa basilika-valkosipulitahna ja näyttävyyden eriväriset kirsikkatomaatit. Hoikat kanoottiperunat valmistuvat kuumassa uunissa noin vartissa.

Kanoottiperunat

4–5 annostaAinekset
  • noin 1 kg perunoita, esimerkiksi Rosamunda
  • ½ dl öljyä
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2–3 tl wasabi-seesami-mausteseosta (Santa Maria)
  • ½ tl mustapippuria
Valmistusohje

Pese perunat juuresharjalla huolellisesti, koska ne syödään kuorineen. Leikkaa perunat pituussuunnassa kahtia, ja puolikkaat vielä noin kolmeksi kanoottimaiseksi lohkoksi.

Kumoa perunat kulhoon, kaada päälle öljy ja ravistele. Valuta joukkoon hunaja ja ripottele mausteet. Hölskyttele, jotta mausteet tarttuvat tasaisesti perunoiden pintaan.

Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille, kaavi kaikki mausteet kulhosta perunoiden päälle, ja kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Vinkki! Voit korvata mausteseoksen teelusikallisella rosmariinia sekä timjamia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit