Resepti

Marinoitua parsaa, kinkkua ja tuorejuustomoussea

Kari Salonen
Marinoidut parsat maustuvat yön ajan jääkaapissa. Ne saavat rinnalleen paperinohuita kinkkuviipaleita ja piparjuurista moussea.

Marinoitua parsaa, kinkkua ja tuorejuustomoussea

4 annostaAinekset
  • 1 nippu parsaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl luomusitruunan raastettua kuorta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 2 rkl lehtipersiljaa silputtuna
Lisäksi
  • 150–200 g ilmakuivattua kinkkua
Tuorejuustomousse
  • 1 prk (125 g) piparjuurituorejuustoa (esimerkiksi Cantadou)
  • 1 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 tl hunajaa
  • (suolaa, mustapippuria)
Valmistusohje

Kuori parsat tarvittaessa ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, 3–5 minuuttia, riippuen parsojen paksuudesta.

Valuta parsat. Sekoita öljyyn etikka, murskattu valkosipulinkynsi, hyvin pestyn sitruunan kuoriraaste ja mehu, hunaja, suola ja pippuri. Kaada liemi parsojen päälle. Anna maustua peitettynä kulhossa yön yli jääkaapissa.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon jugurtti, ja mausta seos hunajalla ja tarvittaessa suola- ja pippuriripauksella.

Valuta parsat marinadista tarjoiluvadille ja koristele lehtipersiljalla. Asettele kinkkuviipaleet ruusukkeiksi vierelle, ja lusikoi juustomousse omaan kulhoonsa.

Tarjoa halutessasi lisänä tuoretta leipää.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit