Resepti

Grillatut hedelmät ja smetanakastike

Sanne Katainen
Grillissä paahtuneet hedelmät ovat meheviä ja maukkaita. Fariinisokerilla maustettu smetanakastike viimeistelee maun.

Grillatut hedelmät ja smetanakastike

6 annostaAinekset
  • 1 ananas
  • 4 persikkaa, nektariinia tai aprikoosia
  • 3 omenaa
  • ½ dl pinjansiemeniä
  • 1 tlk (120 g) smetanaa
  • 2 rkl fariinisokeria
Valmistusohje

Puolita hedelmät tai lohko ne. Poista tarvittaessa kivet tai kova keskiosa. Hedelmiä ei tarvitse kuoria. Grillaa hedelmiä hiiligrillissä hiipuvalla hiilloksella, kun kuumuus ei enää ole maksimissaan. Kaasugrillissä vähennä hiukan lämpöä hedelmiä grillatessasi. Hedelmille riittää lyhyt grillaus, niin että pinnat saavat hiukan väriä.

Paahda pinjansiemeniä grillin parilapuolella tai kuivalla paistinpannulla. Varoi polttamasta.

Vatkaa smetanaa ja fariinisokeria sähkövatkaimella, kunnes sokeri on sekoittunut smetanaan.

Tarjoa vastagrillatut hedelmät jälkiruokana paahdettujen pinjansiementen ja smetanavaahdon kanssa.

Vinkki: Voit grillata myös päärynöitä, banaaneja, viinirypäleitä ja avokadoja.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit