Resepti

Lohi-nokkospiirakka

Sanne Katainen
Kylmäsavustettujen lohiviipaleiden savu ja suola antavat nokkospiirakalle luonnetta.

Lohi-nokkospiirakka

6 annostaAinekset
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 125 g voita tai margariinia
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl vettä
Täyte
  • 1 dl ryöpättyjä nokkosia
  • 1 pkt kotijuustoa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl ruokakermaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 10 kirsikkatomaattia
Lisäksi
  • 1 pkt (150 g) kylmäsavulohiviipaleita
Valmistusohje

Nypi jauhot, rasva ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja pyöräytä taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin käsin halkaisijaltaan 24 cm:n piirakkavuokaan. Nosta jääkaappiin tunniksi.

Pistele taikinaan haarukalla muutamia reikiä, ja esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Murustele kotijuusto ryöpättyjen ja hienonnettujen nokkosten joukkoon. Sekoita joukkoon muna, kerma ja mausteet. Kumoa täyte piirakkapohjalle, ja nosta päälle halkaistut kirsikkatomaatit. Nosta vuoka uuniin, ja jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hiukan väriä. Anna piirakan jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt piirakka sektoreiksi, ja nosta jokaisen päälle kylmäsavulohiruusuke.

Vinkki: Testaa kylmäsavulohen tilalla myös graavisiikaa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit