Resepti

Grillisalaatti kauriinfileellä

Sanne Katainen
Grillisalaattiin on tehty kauriinfileeviipaleista ruusukkeita, mutta yhtä hyvin voit asetella viipaleet vapaasti salaatin lomaan.

Grillisalaatti kauriinfileellä

6 annostaAinekset
  • noin 500 g metsäkauriinulkofileetä
  • 2 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 250 g varsiparsakaalia (broccolini)
  • 3 kesäporkkanaa
  • 1 varhaiskaali
  • 200 g leipäjuustoa
Kastike
  • 1 dl rypsiöljyä
  • ¼ dl sitruunamehua
  • 1 tl timjaminlehtiä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista ja poista mahdolliset kalvot. Grillaa lihaa suoralla lämmöllä käännellen, kunnes pinnat ovat ruskistuneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Työnnä lihaan paistolämpömittari. Nosta liha grillin epäsuoralle lämmölle, pois lämpölähteen päältä, ja pidä grillin lämpö noin 100 asteessa. Liha on valmis, kun mittari näyttää 54 astetta. Ota liha grillistä ja peitä kevyesti foliolla jäähtymisen ajaksi.

Keitä paloiteltuja porkkanoita ja varsiparsakaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta. Lohko varhaiskaali.

Voitele kasviksia öljyllä ja grillaa kuumassa grillissä ahkerasti käännellen, kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä.

Sekoita kastikkeen aineet keskenään.

Leikkaa jäähtynyt kauriinfilee ohuiksi viipaleiksi. Kokoa salaatti grillatuista kasviksista, leipäjuustonpaloista ja kauriinfileeviipaleista. Pirskottele päälle hiukan kastiketta ja tarjoa loppu kastike erikseen.

Vinkki: Jos haluat tehdä lihaviipaleista ruusukkeita, niin asettele ohuita viipaleita muutamia kerroksia pienen lasin reunan päälle kaksin kerroin. Kumoa lasi ylösalaisin, poista lasi ja nosta liharuusuke salaattiin.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit