Resepti

Jugurttimarinoidut broilerivartaat

Jarno Mela
Appelsiini ja fenkolinsiemenet antavat broilerin jugurttimarinadiin pikantin säväyksen.

Jugurttimarinoidut broilerivartaat

4 annosta (12 varrasta)Ainekset
  • 600 g broilerifileetä
Marinadi
  • 1½ dl maustamatonta jugurttia
  • ½ appelsiinia (1 tl kuoriraastetta ja ½ dl mehua)
  • 1½ tl fenkolinsiemeniä hienonnettuna
  • 1 tl suola
Lisäksi
  • 1 (400 g) kesäkurpitsa
  • 1 pkt (250 g) grillijuustoa
  • 1 (150 g) keltainen paprika
  • 1 (150 g) punasipuli
  • varrastikkuja
Valmistusohje

Leikkaa broilerifileet kuutioiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Kääntele broilerit marinadiin. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valuta broileripalat marinadista. Leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi paloiksi, juusto sekä paprika kuutioiksi ja kuorittu punasipuli lohkoiksi. Pujottele ainekset vartaisiin ja grillaa keskilämmöllä, kunnes broileri on kypsää.

Tarjoa sellaisenaan tai keitettyjen uusien perunoiden kera.

Vinkki: Jos käytät puisia varrastikkuja, upota ne puoleksi tunniksi kylmään veteen, niin ne eivät syty palamaan grillin paahteessa.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit