Resepti

Kasvis-quesadillakolmiot grillissä

Jarno Mela
Quesadillojen täytteitä voi vaihdella loputtomasti suolaisista makeisiin.

Kasvis-quesadillakolmiot grillissä

8 kappalettaAinekset
  • 1 ps (8 kpl) vehnätortilloja (M-koko)
Täyte
  • 1¼ dl ranskankermaa
  • ½ dl makeaa chilikastiketta
  • ¼ vihreää paprikaa
  • 2 tomaattia
  • 100 g herkkusieniä
  • ½ ruukkua rucolaa
  • 1 ps (150 g) mozzarellajuustoraastetta
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje

Esivalmistele kasvikset. Huuhtele paprika ja leikkaa siitä ohuita viipaleita. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Puhdista herkkusienet tarvittaessa talouspaperilla ja viipaloi sienet.

Levitä tortillat työpöydälle. Leikkaa tortilloihin viilto keskeltä reunaan. Täytä tortillat neljäsosissa. Sivele viillon viereiseen neljännekseen noin ruokalusikallinen ranskakermaa, teelusikkalinen tai pari chilikastiketta ja lisää muutama paprikaviipale. Lado seuraavalle neljännekselle sieniä ja tomaatteja, kolmanteen rucolaa ja viimeiseen juustoraastetta. Ripottele kevyesti suolaa ja mustapippuria täytteiden päälle.

Varo täyttämästä tortilloja liian muhkeiksi, sillä silloin täytteet tursuvat herkästi ulos grillissä.

Taittele tortillat neljännes kerrallaan kolmionmuotoiseksi taskuiksi.

Paahda tortillat grillissä molemmin puolin, kunnes juusto on sulanut ja pintaan tulee paistopilkkuja. Tarjoa tortillataskut heti.

Vinkki: Voit paahtaa tortillat myös pannulla, voileipägrillissä tai vohveliraudalla.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit