Resepti

Mansikkatrifle

Sanne Katainen
Enkelikakku kootaan isoon lasimaljaan. Siitä riittää jälkiruokaa isollekin porukalle.

Mansikkatrifle

AineksetEnkelikakku (Angel food cake)
  • 3 dl munanvalkuaisia (noin 9 isoa munaa)
  • 3,5 dl erikoishienoa sokeria
  • 2,5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1½ tl ruokasoodaa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1/4 tl suolaa
Valmistusohje

Erottele munanvalkuaiset vatkauskulhoon ja anna lämmetä huoneenlämpöisiksi noin puolen tunnin ajan.

Sekoita sooda, vanilliinisokeri ja suola valkuaisseokseen ja vatkaa keskinopeudella, kunnes vaahtoon muodostuu pehmeitä huippuja. Jatka vatkaamista kovalla nopeudella samalla lisäten sekaan 2,5 desilitraa sokeria pienissä, noin kahden ruokalusikallisen erissä. Vatkaa, kunnes vaahdon huiput muuttuvat pysyviksi.

Sekoita hyvin jauhot ja 1 dl sokeria. Sekoittele jauho-sokeriseos varovaisesti vaahdon sekaan. Kaada taikina voitelemattomaan kahvikakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 35–40 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Ota vuoka uunista, käännä ylösalaisin ja anna jäähtyä vuoassa noin tunnin ajan. Irrota kakku vasta sen jälkeen. Kakku tahtoo tarttua vuoan reunoihin, joten painele kakun ja vuoan väli veitsellä. Kakun ulkonäöllä ei ole tässä niin väliä, koska se leikellään triflen sekaan kuutioiksi.

VaniljakiisseliAinekset
  • 3/4 dl maissitärkkelystä
  • 150 g sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 7,5 dl täysmaitoa
  • 1 3/4 dl kuohukermaa
  • 6 keltuaista
  • 3 rkl voita
  • runsaasti vanilliinisokeria
Valmistusohje

Sekoita maissitärkkelys, sokeri ja suola kattilanpohjalla. Lisää keltuaiset, maito ja kerma. Vispaa aineet huolellisesti sekaisin niin, ettei seokseen jää kokkareita. Käännä hella päälle ja jatka sekoittamista, kunnes se kiehahtaa. Kiisseli kuohuu todella helposti yli tai palaa pohjaan, joten hämmennä koko kuumentamisen ajan! Jatka keittämistä viitisen minuuttia, kunnes seos on kunnolla saonnut. Lisää voi ja vanilliinisokeri. Anna jäähtyä.

Itse käytin tähän kaikki enkelikakun teosta jääneet munankeltuaiset ja lisäsin vain nestemäärää. Ei haittaa, vaikka vaniljakastiketta on triflessä vähän runsaammin. Turha hyviä keltuaisia on poiskaan heittää!

Trifle
  • Enkelikakkua
  • Vaniljakiisseliä
  • Sesongin marjoja
  • 5 dl kuohukermaa vatkattuna päälle
Valmistusohje

Leikkele enkelikakku suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Kostuta sitruunasoodalla tai aikuisille tarjoiltaessa esimerkiksi madeiralla tai sherryllä. Lado kerros kakkupaloja tarjoilukulhon pohjalle. Kaada päälle vaniljakiisseliä ja lado sen päälle paloiteltuja mansikoita. Jatka kerrosten latomista kuppi täyteen. Vatkaa lopuksi kerma ja nostele vaahtoa kulhon päälle. Koristele marjoilla.

Tästä saa myös kivan henkilökohtaisen jälkiruoan, kun tarjoilee sen kauniisti ladottuna annoskupeista.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit