Resepti

Suklainen mustaherukkabrita

Carolina Husu
Rakastettu britakakku tummuu suklaalisällä. Herukkatäyte tuo marenkiherkkuun kivaa kirpakkuutta.

Suklainen mustaherukkabrita

Noin 15 palaaAinekset
  • 4 kananmunaa
  • 75 g tummaa suklaata
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1¾ dl maitoa
Pinnalle
  • 4 kananmunanvalkuaista
  • 2 dl sokeria
Täyte
  • 1 prk (2½ dl) vaahtoutuvaa suklaakermaa
  • 2½ dl mustaherukoita
  • 1½ dl mustaherukkahyytelöä tai -hilloa
Koristeluun
  • 1 dl mustaherukoita
  • (syötäviä kukkia)
Valmistusohje

Erottele keltuaiset ja valkuaiset kahteen kulhoon. Rouhi pohjaan tuleva suklaa.

Tee ensin pinnalle tuleva marenkivaahto, niin voit jatkaa samoilla vatkaimilla rasvaisen taikinan vaahdottamista.

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten, kunnes marenki on jäykkää, kiiltävää ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään ja kääntele seos voi-sokerivaahtoon. Lisää maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ohueksi kerrokseksi.

Levitä marenki pohjataikinan päälle.

Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskistunut. Jäähdytä pohja.

Vatkaa suklaakerma napakaksi vaahdoksi.

Murskaa herukoita kevyesti haarukalla ja kääntele ne notkistetun mustaherukkahyytelön joukkoon.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Nosta toinen pohjaksi tarjoiluvadille. Levitä päälle mustaherukkaseos ja sen päälle suklaakermavaahto. Nosta toinen levy kanneksi. Koristele kakku mustaherukoilla ja halutessasi syötävillä kukilla.

Vinkki: Täytä kakku vasta juuri ennen tarjoilua, niin marenki pysyy rapeana.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit