Resepti

Välimerelliset patonkipalat

Carolina Husu
Patongista, kinkusta, juustosta ja melonista syntyy näppärästi pieniä suolaisia suupaloja.

Välimerelliset patonkipalat

15 kappalettaAinekset
  • 1 patonki (esimerkiksi maalais- tai siemenpatonki)
  • 2 rkl öljyä
  • ¼ sokerimelonia (esimerkiksi cantaloupe)
  • 200 g valkohomejuustoa
  • noin 100 g (8 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua
  • tuoretta basilikaa
Lisäksi
  • puisia cocktailtikkuja
Valmistusohje

Leikkaa patongista 15 viipaletta. Sivele leipien pintaan kevyesti öljyä. Paahda viipaleet nopeasti (noin 1½ min) kullanruskeiksi grillivastuksen alla uunissa.

Halkaise meloni ja kuopaise lusikalla siemenet pois. Leikkaa melonista kuoret ja paloittele hedelmälihasta 15 suupalaa.

Leikkaa juustosta ohuita viipaleita. Lado patonginpaloille juustoa ja kinkkuröyhelöitä. Pujota melonipalat ja basilikanlehdet cocktailtikkuihin ja työnnä ne patonkeihin. Tarjoa saman tien.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit