Resepti

Skagen-munakasrulla

Carolina Husu
Maukas ja raikas skagen-rapuherkku kääriytyy vaihteeksi munakasrullaan.

Skagen-munakasrulla

Noin 10 viipalettaAinekset
  • 4 dl maitoa
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 5 kananmunaa
  • ¾ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria
Täyte
  • noin 350 g suolaliemeen säilöttyjä ravun- tai katkaravunpyrstöjä
  • 2 kevätsipulia silputtuna
  • ½ makeaa sipulia silputtuna
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl majoneesia
  • ½ dl tuoretta tilliä silputtuna
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna
  • ½ tl mustapippuria
  • (suolaa)
Valmistusohje

Mittaa maito kulhoon. Vatkaa joukkoon jauhot ja munat. Lisää suola ja pippuri.

Kaada seos leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kumoa levy vähän jäähtyneenä toiselle leivinpaperille.

Kumoa ravut siivilään ja valuta hyvin puristelemalla. Painele vielä reippaasti talouspaperilla, jotta täytteestä ei tule liian kostea. Jos ravut ovat isoja, voit halutessasi hienontaa niitä vähän.

Hienonna kevätsipulit ja kuorittu makea sipuli.

Sekoita kulhossa keskenään ranskankerma, majoneesi, sipulit, tilli, sinappi ja sitruunankuoriraaste. Mausta pippurilla. Kääntele ravut kastikkeen joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Levitä raputäyte jäähtyneelle munakaspohjalle ja kääri pitkältä sivulta napakaksi rullaksi.

Leikkaa skagen-rulla annospaloiksi ja somista ne tillitupsuilla.

Vinkki: Rapujen sijaan voit käyttää täytteeseen perattua savukalaa tai kylmäsavulohta.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit